Voeding- en leefstijl anno 2024

Preventieve gezondheidszorg: dé toekomst!
Een gezonde leefstijl’… het is volop in het nieuws. En gelukkig maar dat dit thema steeds meer onder de aandacht komt!                                                                         Om mij heen zie ik een enorm groeiende bewustwording rondom het preventief investeren in onze leefstijl. Zo willen we veel meer weten wáár onze voeding vandaan komt en of het wel eerlijk tot stand komt. Willen we weten wát we precies op onze huid smeren. En wat is de impact van beide op zowel onze eigen gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu? Maar ook de bewustwording wanneer we bijvoorbeeld kijken naar hoe we onze tijd besteden. Zo wordt er in (de nog altijd zorgwekkende stijgende lijn!) in het aantal burn-out gevallen steeds meer onderzocht: wat had anders gekund?                               Kortom: we zijn ons allemaal bewuster geworden hoe we ons leven momenteel leiden!

Gezonde voeding als fundering
We weten allemaal dat gezond eten belangrijk voor ons is. Maar de uitvoering blijkt in de praktijk vaak nog heel lastig. De huidige maatschappij maakt het ons niet makkelijk. Op elke hoek van de straat vinden we verleidingen en de meeste producten die we in de supermarkt vinden hebben nauwelijks iets met voeding maar alles met vulling te maken. Het kost je dus een behoorlijke portie doorzettingsvermogen om gezonde keuzes te blijven maken!
Daarnaast is ons leven drukker dan ooit. Het in balans houden van ons werk en privéleven; onze relatie, kinderen, het onderhouden van sociale contacten, laat staan tijd voor jezelf en voor jouw hobby’s vinden is tegenwoordig een hele uitdaging. Velen van ons vinden het hierdoor knap lastig om dag in dag uit gezond te eten en hierin bewuste keuzes te maken. Zonde! Want in mijn ogen zijn gezonde voeding en het goed voor jezelf zorgen de belangrijkste fundering om in al het andere uit te kunnen blinken.

Mindset
Naast het zoeken van balans in bovengenoemde factoren kost het ontwikkelen van een gezonde leefstijl in het begin wat meer tijd en moeite. Al doen we nog zo ons best en al willen we nog zo graag, het creëren van nieuwe gewoontes is een leer- en groeiproces. Een mind-switch!
Bij I-O Health begeleid ik jou door middel van een uniek samengesteld concept zodat jij stap voor stap kunt groeien in het maken van die steeds bewustere keuzes. Zodat uiteindelijk de leefstijl en het resultaat dat jij graag wenst werkelijkheid worden!
Gedachtes, overtuigingen en kennis over de werking van ons brein maken een groot onderdeel uit van mijn werkwijze en zijn van grote invloed op het uiteindelijke doel.

Géén diëten
Tot slot is een gezonde leefstijl volgens I-O Health alles behalve een streng dieet en moet het vooral op dagelijkse basis leuk blijven en haalbaar zijn. Het betekent ook niet dat je nooit meer mag snoepen, of nooit meer dat wijntje met vrienden mag nemen. Jawel hoor, dat mag echt nog altijd. Bij het creëren van een gezonde leefstijl gaat het om het leggen van een gezonde basis, waar op zijn tijd ook ruimte is voor al die guilty pleasures. Jouw leven moet geen straf worden, levensgeluk is ook mijn streven voor jou. Als dat voor jou die wijntjes zijn op vrijdagavond, of dat stukje chocolade na het eten… Het gaat om de balans. En daar help ik je graag bij!