Over I-O Health

Totaalbenadering voor een optimale gezondheid

” Laat voeding het medicijn zijn, en het medicijn de voeding.

Hippocrates- grondlegger van de westerse geneeskunde.

I-O Health helpt je met al jouw vraagstukken over een gezonde leefstijl. Dit is natuurlijk een breed begrip, maar voeding is hierbij het uitgangspunt. Gezonde voeding is immers al eeuwenlang de eerste stap én meest effectieve manier om gezond te blijven en ziektes en aandoeningen te voorkomen.

Gezondheid van binnenuit
De naam I-O Health is de afkorting van Inside-Out Health. Naar mijn mening kun je pas stralen aan de buitenkant, wanneer aan de binnenkant alles op orde is. Gezondheid en schoonheid van binnen naar buiten dus!  Een goede gezondheid is meer dan enkel klachtenvrij zijn. Het gaat in de eerste plaats om jezelf te voorzien van de juiste voeding. Maar ook de manier hoe je bijvoorbeeld omgaat met stress, of je voldoende kunt ontspannen tot aan een goede mentale gezondheid. Alles waarvan we de effecten op dagelijkse basis terug zien in onze buitenwereld.                                

Op weg naar een fijn en gezond leven
I-O Health kijkt naar jouw huidige voedingspatroon en onderzoekt allereerst of er bepaalde tekorten of disbalansen in essentiële voedingsstoffen zijn die wellicht klachten veroorzaken. Samen gaan we op zoek naar een nieuw, gezonder voedingspatroon en breder gezien; naar een leefstijl die past bij jouw manier van leven.
In het traject bij I-O Health begeleid ik je stap voor stap en motiveer ik je de door jou gestelde doelen te behalen. De weg naar een optimale gezondheid bewandel je zelf, maar ik ben jouw stok achter de deur. Je staat er dus niet alleen voor!

Leefstijl als medicijn
Bij I-O Health gaat het naast voeding dus ook om een totale, ook wel integrale benadering die nodig is voor het creëren van een gezonde leefstijl. Dit is een samenspel van verschillende aspecten zoals in de leefstijlpiramide is weergeven. Afhankelijk van jouw wensen besteden we ook aandacht aan deze onderwerpen. 

Waarom I-O Health: Langdurig resultaat
I-O Health onderscheidt zich door aandacht te besteden aan de zes pijlers die behoren tot de uitspraak ‘leefstijl als medicijn’. Daarnaast creëren we gedurende het traject een enorme bewustwording bij jou omtrent deze onderwerpen en deel ik veel kennis en inzichten met je. Begrijpen waarom je:  eet wat je eet en doet wat je doet en hoe we hierin kunnen bijsturen is dé sleutel tot gedragsverandering. Deze integrale benadering van jouw gezondheid zorgt ervoor dat jij een resultaat behaald wat jij de rest van je leven moeiteloos kunt toepassen. Sterker nog: het is een nieuwe leefstijl geworden!

Mijn missie is om jou een goede gezondheid (terug) te geven: ons meest kostbare bezit, in mijn ogen. 
Ervaar jij huidklachten of andere gezondheidsklachten, vermoeidheidsverschijnselen, overtollige kilo’s of wil je weten hoe je een blijvende gezonde leefstijl voor jezelf kunt creëren? Met I-O Health breng ik de balans terug in jouw leven. Klachten hoeven namelijk helemaal niet chronisch te zijn, samen gaan we op zoek naar een gezonde leefstijl die bij jou past. Helpen doe ik door je op een integere, eerlijke manier te coachen waarbij jij je op je gemak en gesteund voelt. Door het delen van mijn kennis en door praktische tools in te zetten voorzien we samen jouw lichaam van de juiste brandstof die het nodig heeft. Want, dat doe je bij je auto toch ook?! Waarom zou je je eigen lichaam dan niet net zo behandelen en het geven wat het nodig heeft?

Jouw gezondheid telt!
Ik hoop zélfs dat jij straks kan zeggen: ‘Op verschillende vlakken leef ik nu mijn mooiste leven’.
Onthoud: Jij bent de regisseur van jouw leven. Voor een groot deel bepaal jij je leven helemaal zelf! Zo ook of je dit avontuur, de investering in jezelf en in jouw gezondheid samen met mij aangaat…