Klantverhalen

Aanhoudende huidklachten en jarenlange allergieën brachten me bij Michelle. Tijdens de vele bezoeken aan de huisarts en dermatoloog werd ik steeds weer met een zalfje naar huis gestuurd. Toch bleven mijn eczeem en acne telkens weer terugkomen...
Ik besloot mijn klachten nu eens serieus te nemen en opzoek te gaan naar de oorzaak. Ik wilde met name eens mijn voedingspatroon onder de loep nemen want ik wist zelf niet meer waar ik op zou kunnen letten om mijn klachten te verminderen. Mijn inziens had ik een gezonde leefstijl, maar Michelle heeft me geleerd met kleine aanpassingen een echte verandering in mijn eetgedrag te realiseren. Door Michelle haar persoonlijke aandacht en oprechte interesse hebben we samen kunnen achterhalen wat voor mij een realistische aanvulling zou kunnen zijn op mijn dagelijkse gewoonten. Ook heeft ze veel kennis van hoe ons lichaam werkt waardoor ze bepaalde belangrijke processen goed heeft kunnen uitleggen. Dit maakt het nog begrijpelijker hoe belangrijk de juiste voeding is. Ik voel me verrijkt door deze kennis en kan oprecht zeggen dat ik nu beter voor mezelf zorg. Ook mijn huid is al enorm verbeterd. Het is een investering in mijzelf waar ik mijn leven lang profijt van heb!
Marsha, 33 jaar
Door mijn diabetes type 1 ben ik heel mijn leven al bewust bezig met voeding. Met name de inname van koolhydraten is iets waar ik goed op moet letten. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik altijd wel gevarieerd en gezond at. Al gauw bleek dat stiekem best tegen te vallen. Zo kwam ik bij allerlei andere voedingsstoffen behoorlijk wat tekort! Echter door praktische tips en aanpassingen weet ik nu hoe ik mijn tekorten in de toekomst kan voorkomen. Na een periode van zes weken waarin ik zelf aan de slag ben gegaan met de verkregen tips hebben we aan het eind weer een meting gedaan en waren al mijn waardes enorm verbeterd! Door dit uitgebalanceerd voedingspatroon merk ik echt dat ik mij nu energieker en beter voel! Ik heb mijn gezondheid nóg meer prioriteit leren geven door de bewustwording die is ontstaan tijdens dit traject. Door Michelle haar professionele adviezen en door mij op een prettige manier te coachen heeft ze mij een blijvende gezondere levensstijl aangereikt waar ik heel dankbaar voor ben!
Marcus, 42 jaar

 

Langere tijd heb ik veel last gehad van maagklachten die maar niet overgingen. Uit onderzoek bleek dat een bepaalde maagbacterie de overhand had gekregen. De behandeling, maagbeschermers en twee antibioticakuren vielen voor mijn gevoel allemaal niet goed. Voedingsmiddelen waar ik eerder prima tegen kon, kon ik ineens niet meer verdragen. Ik had dagelijks last van maagzuur en ervaarde heel weinig energie. Ik vond dat het tijd werd voor een andere aanpak en besloot te onderzoeken hoe aanpassingen in mijn voedingspatroon hopelijk mijn klachten zouden kunnen verminderen. Het was erg leerzaam om te zien waar bij mij de tekorten en ook de overschotten zitten die een verband hielden met het ontstaan van mijn klachten. Ik wilde graag meer leren over gezonde voeding en dat is in dit traject ruim aan bod gekomen! De coaching zorgde voor een andere kijk die ik kreeg op de rol van voeding.

Ik ben nu veel bewuster bezig met eenvoudig toe te passen stappen zoals het eten van een dagelijkse portie noten, meer fruit en groenten, minder vlees e.d. Mijn basis eetpatroon is hierdoor stukken verbeterd en dit is voelbaar! Op de een of andere manier lukt het nu ook om bijna dagelijks fruit te eten en dat is iets waar ik nooit als eerste naar geneigd was bij zin in een tussendoortje. De grootste winst dat ik bij dit traject behaald heb is dat ik af wilde van de maagtabletten en meer energie wilde ervaren. Dat is beide gelukt. Ik kan ook alles weer verdragen! Ik vond dat Michelle het traject op een open en leuke manier aanpakt met veel uitleg. Een echte aanrader of je nu wel of geen klachten ervaart!

Lisa, 35 jaar